Uitleg en Ruilregels

In de Ruilwinkel draait alles om punten en speelt geld geen rol. U opent bij de Ruilwinkel een gratis "ruilrekening" waarop u punten spaart door goederen te brengen. Met het opgebouwde saldo kunt u weer spullen meenemen uit de winkel. 

Wie kan er mee doen?

Iedereen vanaf veertien jaar oud kan deelnemer worden. Het lidmaatschap is gratis. Per gezin kan er maximaal één persoon Iid worden.

Hoe wordt u deelnemer?

Om deelnemer te worden, komt u in de Ruilwinkel langs met uw legitimatiebewijs. U opent een ruilrekening en er wordt genoteerd wat u te ruilen heeft. U ontvangt vijftien startpunten bij inschrijving gratis van ons.

Spullen brengen

Als u spullen heeft die u niet meer gebruikt, kunt u deze (schoon, heel en compleet) naar de Ruilwinkel brengen. In overleg bepalen we samen hoeveel punten uw aangeleverde goederen waard zijn. De punten worden op uw "ruilrekening" bijgeschreven.

Voor de onderstaande artikelen geldt dat u maximaal 5 stuks per week mag inleveren; Boeken, kleding, schoenen, tassen, cd's, dvd's, lp's. 

Spullen meenemen

In de Ruilwinkel kunt u ook spullen uitzoeken en meenemen. De punten worden afgeschreven van uw "ruilrekening". 

Vraag + Aanbod

In de ruilwinkel hangt een overzicht van vraag en aanbod. Kunt u niet vinden wat u zoekt, vraag het dan aan de Ruilwinkeliers. U kunt natuurlijk altijd bellen of mailen met de Ruilwinkel.

Afmelden

U kunt zich elk moment afmelden als deelnemer. 

Mogelijkheden bij de ruilwinkel
Cadeaubonnen

Geef eens een cadeaubon van de ruilwinkel! U bepaalt zelf hoeveel punten de bon waard is. De ontvanger kan deze vrij besteden in de ruilwinkel.

Rommelmarkt

Twee keer per jaar (in april en september) organiseren wij een rommelmarkt. Hier verkopen wij goederen die apart worden verzameld. Van de opbrengst betalen wij de extra onkosten zoals koffie, thee en benzine voor de ruilwinkelbus.

Vier ochtenden per week biedt de Ruilwinkel ervaringsplaatsen voor mensen die werkervaring willen opdoen als dagbesteding. De vrijwilligers kunnen op deze manier bijvoorbeeld de taal leren, werkritme opdoen en kennismaken met de arbeidsmarkt.

Informatie voor vrijwilligers

De Ruilwinkel wordt gedraaid door vrijwilligers. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen informatie opvragen bij het Vrijwiligerspunt Goes.

T. 0113-27 71 11 of mail ons via onderstaande contactbox.